terug naar boven

Diensten

Groepswandelingen:
Ik laat uw hond uit in een groep met maximaal vijf honden. De groepen hou ik zo klein omdat ik iedere hond individuele aandacht wil kunnen geven en ik wil de reistijd in de bus zo kort mogelijk houden. Daarbij is het veiliger en prettiger voor uw hond en veroorzaakt het vrijwel geen overlast voor andere mensen. Ik haal uw hond op met een speciaal ingerichte bus. Ik heb kennels in de bus laten plaatsen, iedere hond heeft dus zijn eigen plek. Dit is de veiligste en meest comfortabele manier om uw hond te vervoeren.
Nadat alle honden zijn opgehaald, rijden we naar een mooie wandelplek waar ze lekker kunnen rennen, spelen snuffelen. Na ongeveer een uur breng ik de honden weer naar huis.

Aparte wandelingen:
Sommige honden kunnen niet mee met de groepswandelingen. Misschien zijn ze te jong, niet fit genoeg of misschien kunnen ze niet goed overweg met andere honden. Dit betekend niet dat u geen gebruik kunt maken van de uitlaatservice. Neem gewoon contact met mij op en dan overleggen we de mogelijkheden.

Advies en training:
Als extra service train ik uw hond graag beetje bij beetje bij tijdens de wandelingen. Trekt hij vaak aan de riem? Is hij soms schrikachtig? Kan hij soms vel uit de hoek komen? Komt hij niet altijd als u roept? Dit zijn allemaal kleine dingen die ik tijdens de wandelingen goed kan bijsturen, volledig vrijblijvend.
Daarbij geef ik u graag advies over uw hond. Ik leer uw hond goed kennen, hierdoor kan ik passend advies geven zodat u uw band met uw viervoeter nog sterker kan maken.


Werkwijze

Kennismaking:
Wilt u gebruik maken van de uitlaatservice? Dan kunt u met mij een afspraak maken voor een kennismaking. Tijdens de kennismaking kom ik bij u langs om u en uw hond te ontmoeten. We bespreken de gezondheid, het karakter en het gedrag van de hond, zo kan ik alvast kijken in welke groep hij het best past. Ook bespreken we hoe vaak ik uw hond uit zal laten en u kunt natuurlijk vragen stellen. Na het gesprek is het aan u om te bepalen of uw hond bij Vrolijke Viervoeters komt.

De strippenkaart:
Voor de uitlaatservice maak ik gebruik van strippenkaarten. U koopt bij mij een 5- of 10 rittenkaart en na iedere wandeling zet ik een stempel. Met de strippenkaart behoudt u zelf de vrijheid te bepalen wanneer ik uw hond uit laat. Hoeft het een weekje niet? Geen enkel probleem. De strippenkaarten zijn drie maanden geldig. Bent u een nieuw klant? Dan koopt u als eerst een introductiekaart: gewoon een 5-strippenkaart, maar dan met korting.

Indeling van de groepen:
Iedere groep bestaat uit vijf honden. De groepen stel ik zelf samen, om dat te doen kijk ik naar een aantal punten.
Het gedrag: ik zorg dat alle honden binnen een groep het met elkaar kunnen vinden.
De fitheid: sommige honden doen het graag wat rustiger aan, anderen zijn lekker speels.
Het formaat: een klein hondje speelt makkelijker en leuker met honden die ook wat kleiner zijn.
De afstand: omdat ik de reistijden zo kort mogelijk wil houden, probeer ik honden te kiezen die niet te ver van elkaar wonen.

De wandeling:
Uw hond wordt van huis opgehaald met een busje. In het busje heeft iedere hond een eigen kennel. Nadat ik alle honden opgehaald heb, rijden we naar een leuk wandelgebied. Dan maken we een wandeling van ongeveer een uur. De honden kunnen spelen, rennen, snuffelen, zwemmen, noem maar op. Na de wandeling breng ik ze weer naar huis.

Tarieven

Introductiekaart (5 strippen): € 55,-
5-strippenkaart: € 65,-
10-strippenkaart: € 110,-
Losse wandeling: € 14,50

Prijzen zijn inclussief BTW. Strippenkaarten zijn 3 maanden geldig.
Bij meerdere honden binnen het huishouden wordt een korting verekend van 10% op het totaalbedrag.
Gebied


Ik haal honden op in heel Enschede en ook in enkele gebieden buiten Enschede. Wilt u meer informatie, neem dan contact met mij op.

Voorwaarden

• U dient in het bezit te zijn van een geldige particulieren aansprakelijksheidsverzekering (AVP).

• Uw hond is volledig ingeënt.

• Uw hond is beschermd tegen kennelhoest.

• Uw hond is preventief behandeld tegen vlooien en teken (met name in het voorjaar en de zomer).

• Uw hond kan probleemloos loslopen, met name jachthonden moeten onder appèl staan.

• Uw hond kent de basiscommando’s.

• Uw hond is sociaal en toont geen agressief gedrag naar andere honden, dieren of mensen. (Geld voor groepswandelingen)

• Loopse teven kunnen helaas niet mee, mits er tijdens de wandeling alleen teven meelopen (in overleg kan er dan geschoven worden naar een andere dag).

• Vrolijke viervoeters is gerechtigd om een hond te weigeren.

• Uit veiligheidsoverwegingen kunnen bepaalde rassen (de zgn. ‘vechthonden’) niet toegelaten worden voor groepswandelingen.

• Jonge honden mogen mee wanneer ze ongeveer 5 maanden oud zijn en na goed overleg met de eigenaar.

• Indien een hond directe medische verzorging nodig heeft door verwonding of ziekte, zorgt Vrolijke Viervoeters ervoor dat de hond naar een dierenarts wordt gebracht. De kosten zijn voor de eigenaar.

• Indien nodig, krijgt Vrolijke Viervoeters beschikking over de sleutel van de verblijfplaats van de hond. Hiervoor wordt een sleutelcontract opgemaakt en ondertekend.

• Vrolijke Viervoeters heeft te allen tijde het recht wandelingen af te zeggen wegens ziekte of extreme weersomstandigheden: bij extreme hitte of kou zal de wandeling worden ingekort. Bij onweer en hevige storm wordt er niet gewandeld.

• Sluiting i.v.m. vakantie of cursusdagen worden minimaal 1 maand van tevoren aan de opdrachtgever bekend gemaakt.

• U bent als eigenaar van de hond volgens de Nederlandse wet aansprakelijk voor materiële en immateriële schade die uw hond eventueel toebrengt aan personen, honden of eigendommen.

• Afmelden uiterlijk 24 uur van te voren anders worden de kosten doorberekend.